PBT su'esu'ega maketi i totonu o le atunu'u ma fa'ava-o-malo, e ono fa'agesegese le fa'atupulaia o le fa'alauteleina o le gafatia i totonu o le atunu'u i le isi 5 tausaga

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

1. Maketi faavaomalo.
I le vaega o taavale, o le mama ma le eletise o mea autu ia e mafua ai le tuputupu aʻe o manaoga PBT.I tausaga talu ai nei, ona o afi laiti ma sili atu ona faigata, ma sili atu meafaigaluega ua faʻaopoopoina mo le faʻaogaina o le pasese ma le faʻamafanafanaga, o le faʻaogaina o masini eletise i totonu o taavale ua faʻateleina, ma o le PBT faʻaaogaina i fesoʻotaʻiga ma faiga faʻafefe ua vaʻaia le maualuga o le tuputupu aʻe.2021, PBT o le a faʻatatau mo le 40% o le faʻaaogaina i le vaega o taʻavale, faʻapitoa i Amerika i Matu, Europa, Saina ma Iapani.

I le eletise ma le eletise, o le miniaturization o le mea autu lea e mafua ai le tuputupu aʻe o le manaʻoga mo le PBT.o le tafe maualuga o le liusuavai o resini PBT e faigofie ai ona faʻagasolo i ni vaega laiti, lavelave.I nai tausaga ua tuanaʻi, o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo fesoʻotaʻiga manifinifi puipui e faʻaoga avanoa i luga o laupapa faʻasalalau lolomi ua faʻateleina le tuputupu aʻe o le PBT i le eletise ma le eletise.2021 o le a vaʻaia le faʻaaogaina o le PBT i le eletise ma le eletise eletise e tusa ma le 33%.

I le faaopoopo atu i vaega masani e pei o taavale afi ma mea faʻaeletoroni, o le a vaʻaia foi e le PBT se avanoa mo le tuputupu aʻe i le vaega moli.Mainland China, US, Europa ma isi maketi o loʻo faʻaogaina CFLs e faʻateʻa ese ai moli moli masani, ma PBT e masani ona faʻaaogaina i vaega faʻavae ma faʻaaliga o CFLs.

Ole mana'oga ole PBT ole lalolagi e fa'amoemoe e si'itia ile fua faatatau faaletausaga ole 4% i le 1.7 miliona tone ile 2025. O le tuputupu a'e o le a tele lava ina maua mai atunu'u/fa'aitulagi atia'e.Asia i Sautesasae o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia i le maualuga o tausaga taʻitasi e tusa ma le 6.8%, sosoo ai ma Initia ile 6.7%.I itulagi matutua e pei o Europa ma Amerika i Matu, fua faatatau o le tuputupu ae o le 2.0% ma le 2.2% i le tausaga o loʻo faʻamoemoeina.

2. Maketi i totonu o le atunuu.
I le 2021, o le a faʻaaogaina e Saina le 728,000 tone o le PBT, faʻatasi ai ma le viliina o faʻamaumauga mo le maualuga o sea (41%), sosoo ai ma le vaega o palasitika / masini masini (26%) ma mea tau eletise ma masini (16%).O le faʻaaogaina o le PBT a Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le 905,000 tone i le 2025, faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 5.6% mai le 2021 i le 2025, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le faʻaaogaina o loʻo faʻatautaia e le vaega o taʻavale / masini.

Vaega vilivili
PBT fiber o loʻo i ai le elasticity lelei ma o lona fua faʻaleleia toe faʻaleleia e sili atu nai lo le polyester ma le nylon, lea e talafeagai mo le faia o suti aau, ofu taʻaloga, faʻamalo denim, ofuvae faaseʻe, fusi faʻafomaʻi, ma isi. , ma o le manaʻoga mo le PBT mo le viliina o talosaga e faʻamoemoe e tupu i se fua faatatau e tusa ma le 2.0% mai le 2021 i le 2025.

Inisinia palasitika mo taavale ma masini
O le gaosiga o taavale afi a Saina ma faʻatauga o le a faʻateleina i lea tausaga ma lea tausaga i le 2021, faʻamutaina le tolu-tausaga pa'ū talu mai le 2018. O le maketi fou o taavale afi e mataʻina, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le gaosiga o taavale afi a Saina i le 159% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2021 ma O loʻo faʻamoemoeina e faʻatumauina le malosi o le tuputupu aʻe i le lumanaʻi, ma le manaʻoga mo le PBT i le palasitika faʻainisinia taʻavale ma vaega masini e faʻatupulaia i le fua faatatau e tusa ma le 13% mai le 2021 i le 2025.

Eletise ma eletise fanua
O maketi eletise, komepiuta ma fesoʻotaʻiga a Saina o le a faʻatumauina vave le atinaʻe, e taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe mautu i fesoʻotaʻiga ma isi vaega faʻaoga, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le lauiloa o moli faʻasaoina o le malosi, o le manaʻoga mo le PBT i le eletise ma mea eletise eletise e faʻamoemoe e tupu i luga. 5.6% mai le 2021 i le 2025.

3. E ono fa'agesegese le fa'alauteleina o le gaosiga o le PBT a Saina
Ole fua ole fa'atupula'ia e mafai ona maualuga atu nai lo le fa'atupuina o taumafa

I le 2021, o le gaosiga o le PBT i le lalolagi atoa e tusa ma le 2.41 miliona tone / tausaga, aemaise lava i Saina, Europa, Iapani ma le US, ma Saina e 61% o le gaosiga gafatia.

E le'i fa'atupula'ia e le au gaosi fa'alotoifale le malosi mo resini fa'avae PBT i tausaga talu ai, ae ua fa'ateleina le gafatia mo tu'ufa'atasi PBT ma isi fa'ainisinia fa'ainitaneti i Saina ma Initia.Ole fa'aopoopoga ole malosi ole PBT ile lumana'i ole a fa'atumauina i Saina ma Sasa'e Tutotonu, e leai ni fa'aaliga fa'alautele fuafuaga i isi itulagi mo le tolu tausaga.

Saina PBT gafatia faateleina i le 1.48 miliona tone / tausaga i le faaiuga o le 2021. O tagata fou ulufale e aofia ai Sinopec Yizheng Chemical Fiber, Zhejiang Meiyuan New Material ma Changhong Bio.O le faʻalauteleina o le gafatia o le PBT i Saina o loʻo faʻagesegese i lalo i le isi lima tausaga, ma naʻo Henan Kaixiang, He Shili ma Xinjiang Meike na lipotia mai o loʻo i ai fuafuaga faʻalautele.

I le 2021, o le gaosiga o le PBT a Saina o le a 863,000 tone, faʻatasi ai ma le averesi o pisinisi amata amata o le 58.3%.I le tausaga lava lea, na auina atu ai e Saina le 330,000 tone o le PBT resin ma faaulufale mai le 195,000 tone, ma maua ai le 135,000 tonnes.2017-2021 O le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Saina na faʻatupulaia i se fua faatatau faaletausaga o le 6.5%.

O loʻo faʻamoemoeina mai le 2021-2025, o le tuputupu aʻe o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Saina o le a sili atu le maualuga nai lo le faʻatupulaia o le faʻaaogaina, o le faʻalauteleina o le gaosiga o le PBT i totonu o le atunuʻu o le a faʻagesegese ma o le averesi o le amataina o pisinisi o le a siitia i le 65. %.

isi 5 tausaga1 mea tu'ufa'atasi4 tu'ufa'atasi3


Taimi meli: Feb-13-2023